welkom in onze kerstshop

(update 13-11-2023)

Het loopt weer tegen het einde van het jaar. Daarom is een van onze opslagruimtes omgebouwd tot kerstshop. Kerstballen, kerstdecoratie, kerstbomen, kerstkleding, kerststallen. Het is er allemaal. De kerstwinkel is te bezoeken tijdens de gebruikelijke openingstijden. En natuurlijk tegen de superlage prijzen die u van ons gewend bent!!

(update 25-04-2023)

Op Koningsdag, 27 april 2023

en op Hemelvaartsdag , 18 mei 2023

is de kringloopwinkel gesloten

(update 29-03-2023)

Na een half jaar sparen hebben we de zomercollectie weer in de winkel hangen. Op 25 maart 2023 is de verkoop daarvan begonnen. En het was druk!!! Ongelooflijk.

Van te voren hadden we besloten de opbrengst te doneren aan Cordaid. Deze organisatie verleent hulp aan o.a. de bevolking van Afghanistan in de vorm van voedsel en kleding. (www.cordaid.nl) Na de machtsovername door de Taliban is de economie totaal ingestort. Dat treft grote delen van de bevolking. Vandaar dat Cordaid daar actief is en nog wel even zal blijven. We kunnen ze helpen met een donatie van € 1740,00 !!

(update 17-09-2022)

Vandaag is de verkoop met winterkleding gestart. Traditie getrouw doneren we de omzet van de eerste verkoopdag aan een goed doel. We hebben deze keer gekozen voor Artsen Zonder Grenzen. Kortgeleden kwamen ze nog in het nieuws in verband met hun eerste project in Nederland ooit, namelijk hulpverlening aan de poort van het AZC in Ter Apel.

Zojuist is bekend geworden dat de verkopen van vandaag € 1468,00 heeft opgeleverd. Dit bedrag zullen we dus overmaken aan de genoemde stichting.

Nog even een paar foto’s uit de winkel:

(UPDATE 18-05-2022)

In verband met Hemelvaartsdag zijn wij op donderdag 26 mei a.s. gesloten

(update 11-04-2022)

De zomercollectie hangt nu in de winkel.

De eerste verkoopdag was op zaterdag 26 maart jl.

Het is onze traditie om de omzet van die eerste dag te schenken aan een goed doel.

Dit jaar hebben we er voor gekozen het geld te doneren voor hulp aan Oekrainers, vanwege de oorlog aldaar.

De opbrengst van de eerste verkoopdag was € 1510,00, een geweldig bedrag.

We hebben het inmiddels overgemaakt naar Cama Zending. Via hen komt het geld terecht bij mensen van christelijke gemeentes in het land zelf. Daar wordt het gebruikt om landgenoten te ondersteunen met voedsel en medische hulp.

(update 06-03-2022)

Nu het einde van de winter in zicht komt,

gaan we onze winterkleding weer opruimen.

Uitverkoop,

waarbij alle kleding voor de halve prijs wordt verkocht is

op zaterdag 12 maart, dinsdag 15 maart en donderdag 17 maart 2022.

Vanaf zaterdag 19 maart a.s. hangt de

zomercollectie

in de winkel.

(update 14-01-2022)

Leest u graag? De komende weken kunt u naar harte lust neuzen tussen duizenden boeken voor lange donkere wintermaanden. Voor de prijs hoeft u het niet te laten:

2 BOEKEN naar keuze € 1,00

De pop-up boekenshop is er tot en met 19 februari as.

(update 12-12-2022)

Voor onze 2e handswinkel zijn wij op zoek naar een WINKELMANAGER

Onze stichting is een begrip in Oudewater, enerzijds vanwege de hulp die we in Roemenië verlenen, maar misschien nog meer omdat veel mensen de 2ehands winkel bezoeken. Tijdens de drie dagen per week die we open zijn, bruist het van de activiteit; zowel mensen die goederen komen brengen, maar natuurlijk ook de vele klanten, die we per dag mogen ontvangen. Omdat we het laatste jaar stormachtig zijn gegroeid, zijn we nu op zoek naar iemand die leiding kan gaan geven aan het hele winkelgebeuren, met haar ruim 30 vrijwilligers.

Functiebeschrijving

m.b.t. de winkel:

 • visie voor de exploitatie en ontwikkeling van de 2e handswinkel;
 • inspelen op actuele omstandigheden
 • actueel houden van de presentatie,  van presentatievormen en -ruimte
 • toezien dat alle benodigde materialen beschikbaar zijn
 • toezien dat de benodigde bezetting gerealiseerd wordt

m.b.t. de medewerkers:

 • coachen van de dagleiding voor het uitvoeren van hun taak
 • stimuleren, ontwikkelen en inzetten van kwaliteiten van medewerkers
 • creëren van een veilige, prettige werksfeer en goede onderlinge verhoudingen
 • bij veranderingen medewerkers meenemen in het proces

Functievereisten:

 • Communicatief vaardig
 • Teamplayer
 • Organisatorisch sterk
 • Mensenmens
 • Commercieel ingesteld

 Arbeidsvoorwaarden:

 De winkelmanager werkt als vrijwilliger, net zoals alle betrokkenen bij de stichting. Het aantal uren per week is naar eigen inzicht. De winkelmanager zoekt naar verbinding met alle medewerkers.  Ook is het bijwonen van de bestuursvergaderingen van de stichting gewenst. Omdat Linquenda handelt vanuit een christelijke visie, is het ook gewenst dat de kandidaat leeft en handelt vanuit die christelijke overtuiging.

Actie

Spreekt deze vacature je aan en herken je jezelf in het beschreven profiel, neem dat contact op met M. Blankenburgh 06-40887397 of stuur je sollicitatie naar Stichting Linquenda, p/a De Cope 16, 3421 XL  Oudewater, of mail naar m.blankenburgh1@hetnet.nl

      - 0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 

(update 6 okt. 2021)

18 september jl. was de start van de verkoop van de wintercollectie. Nu is het traditie geworden dat we de omzet van die eerste dag doneren aan een goed doel, dat in lijn ligt met de doelstelling van onze stichting.

De eerste dag van verkoop van de wintercollectie heeft het bedrag opgeleverd van € 1029,– !!!!

Dit bedrag doneren wij aan stichting Teach Ministries, speciaal voor hun projekt ““Back to school” voor kinderen van de sloppenwijk in Butwal (Zuid Nepal)”    https://stichtingteach.nl/

Voor deze arme bevolkingsgroep is het nu een kwestie van overleven. Door Covid-19 zijn alle inkomsten weggevallen. Elke cent die nog verdient wordt is bestemd voor de voedselvoorziening.

Stichting teach Ministries vreest dat daardoor veel kinderen niet meer naar school komen en helpt ze nu met kleding, schoeisel en schoolspullen. Want onderwijs is een belangrijke basis voor vooruitgang.

(update 1 aug. 2021)

Vrijwilliger worden?? Dat kan!!

Kom ook ons team versterken. We kunnen altijd nog wel een paar handjes gebruiken. Kom eens kijken bij ons in de winkel of stuur een mail via het contactformulier.

Tot gauw!!

ARIANNE BOELE vertelt ….

“Sinds een tijdje werk ik op de dinsdagmorgen in de winkel van ‘Kleding en meer …’, ook wel bekend als Linquenda. Ik doe dat met heel veel plezier! En ben erg blij dat we na de versoepelingen weer open kunnen met de nieuwe winkel!

Van jongs af aan is me bijgebleven dat mijn ouders ook altijd graag naar een kringloop winkel gingen. Ik ging dus op jonge leeftijd al met ze mee. Vroeger had je op zaterdag in Rotterdam rommelmarkten onder de spoorlijn. Wat was dat leuk! En later in Zoetermeer kwam er een winkel van het Leger des Heils, daar gingen we ook regelmatig naar toe! Altijd was er wel wat leuks te vinden… Het was een feest, ik heb er goede herinneringen aan! Dat kringlopen is me dus met de paplepel ingegoten! En dat raak je dan niet meer kwijt! Ik zie het nu bij onze getrouwde kinderen en de kleinkinderen, ik heb ze er blijkbaar ook mee besmet!  En dat ik dan nu zelfs in een kringloopwinkel werk, hoe leuk is dat!

Maar waarom nu kringloop? Zelf vind ik het een groot goed dat ze bestaan. Ten eerste is het idee om het voor het milieu te doen! Mensen kunnen soms dingen wegdoen, waar andere weer heel blij van worden!

Het tweede is, dat bij onze winkel in Oudewater, de opbrengst naar Roemenië gaat! Dat is echt heel belangrijk! Er zijn kringloopwinkels in Nederland waar het commerciële voorop staat. Maar een winkel waar de opbrengt naar een goed doel gaat, is beter en spreekt me toch wel echt aan!

We steunen dus de mensen in Roemenië, maar we verzamelen ook kleding voor hun! Er komt momenteel ontzettend veel kleding binnen en dat sorteren we. Het is meestal goede en mooie kleding, die we in de winkel kunnen hangen, maar dan is er nog heel veel dat geschikt is om met het transport naar Roemenië te sturen!  Als ik dan die foto’s zie met al die blijde gezichten, dat is toch mooi?

Zelf ben ik sinds kort verantwoordelijk voor de kinderkleding. Er komt veel binnen. Momenteel slaan we de winterkleding op; de zomerkleding hangt nu in de winkel en wordt steeds aangevuld! Kom gerust eens een kijkje nemen, er hangen zoveel leuke dingen!

U bent altijd van harte welkom , en drink gerust een kopje koffie mee of maak gezellig een praatje! Een warme groet en tot ziens!”

Arianne Boele-Hoogendijk

elke dinsdag, donderdag, zaterdag

van 10.00 t/m 15.00 uur.
Tevens kunt u dan ook goederen inleveren!

Er zijn steeds minder corona-maatregelen, maar nog wel:

 • draag een mondkapje
 • houd 1,5 mtr. afstand
 • bij voorkeur pinnen
 • handen desinfecteren

(update 28-04-2021)

Zonder afspraak te hoeven maken

kunt u komen winkelen.

(update 25 - 04 - 2021)

Aanstaande dinsdag, 27 april 2021, Koningsdag, zijn wij geopend van 10.00 – 15.00 uur.

Maak wel van te voren een afspraak, dit is voorlopig de laatste dag dat dit nog verplicht is.

(update 18-03-2021)

op 27 maart as. om 10.00 uur

wordt ons nieuwe pand geopend; net om de hoek, op Kastanjeweg 10D te Oudewater.  Het adres om voor weinig geld goede kleding en schoeisel te kopen. Daarnaast een keurige, overzichtelijke uitstalling van allerlei alledaagse gebruiksartikelen, nog steeds voor super lage prijzen. Ook de verzamelaar zal aan zijn trekken kunnen komen door de uitgestalde curiosa. Tijdens het shoppen kunt u genieten van een gratis kopje vers gezette koffie of thee.

Volg de opening met deze link:  https://youtu.be/dGusPWFb8Jk

Reserveer uw bezoek aan de winkel:  https://tijdslot.com/kledingenmeer

(update 08-03-2021)

In verband met de verhuizing:

totale leegverkoop

op afspraak.

Bel 06-80214828

om in de 2e handswinkel KLEDING en meer …

van Stichting Linquenda te mogen shoppen.

We zijn open elke dag vanaf di. 9 t/m vr. 12 maart

dagelijks van 10.00 – 15.00 uur.

ALLES VOOR DE HALVE PRIJS!!

(update 15 dec. 2020)

Helaas zijn wij genoodzaakt de winkel te sluiten

vanaf dinsdag 15 december 2020,

waarschijnlijk tot het einde van de lockdown.

Wilt u goederen inleveren, zet ze niet voor de deur, maar meld het via het contactformulier op deze site.

                                                    0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0 – 0

Er wordt druk gewerkt aan de verbouwing van het winkelpand op een andere locatie. Het grote voordeel is dat de winkel zich dan grotendeels op de begane grond bevindt.

Een gezellig kerstfeest thuis!!

Dit jaar gaan we het met kerst gezellig maken in eigen huis.

Alles wat u nodig hebt vindt u op onze kerstmarkt.

Vanaf zaterdag a.s.  03 oktober 2020

is het verplicht een mondkapje

te dragen in onze 2e hands winkel.

Daarmee willen we helpen het coronavirus

een halt toe te roepen en

u en onze medewerkers daartegen beschermen.

Uit de krant ….

(18-09-2020)

OUDEWATER – De Kringloopwinkel van Linquenda wisselt twee keer per jaar haar kledingaanbod. Afgelopen zaterdag startte de winterverkoop en werd er flink gesnuffeld tussen de winterkleding.

Coen den Braber van Linquenda vertelt dat de stichting al 25 jaar bestaat en werd opgericht door mevrouw Riet van Bemmel. De goederen die hier binnenkomen worden gesorteerd en in dozen gedaan en later naar Roemenië gebracht.” Voordat de collectie wisselt is er eerst uitverkoop. Vandaag is de dag van de eerste opbrengst en die gaat zoals gebruikelijk naar een goed doel.

(geplaatst 02-06-2020)

Op dit moment gelden de volgende afspraken

Afspraken in de winkel:

– houd 1,5 mtr. afstand

– kom alleen

– een winkelmandje is verplicht

– goederen beneden inleveren

– maximaal 7 klanten in de winkel

2e handswinkel “KLEDING EN MEER”
Wilgenweg 15a   te Oudewater

De openingstijden zijn:
dinsdag  – 10.00 tot 15.00 uur
zaterdag – 10.00 tot 15.00 uur

Sinds kort hebben we in onze winkel een nieuwe presentatie voor schoenen. U heeft nu keus uit ong. 150 paar schoenen, zowel dames- , als heren- en kinderschoenen.

Onze 2de hands winkel is een soort kringloopwinkel, die gerund wordt door Corry van Ooijen en ongeveer 20 vrijwilligers. Niet alleen de verkoop van kleding en allerhande spulletjes, maar ook het inzamelen en sorteren van schoenen, jassen en dekens voor Roemenië kost hen veel tijd en energie. Zij doen dit met zoveel liefde voor hun medemens en kijken nooit op een extra uurtje.

Het grootste deel van de winkel is gevuld met 2e hands kleding, gesorteerd naar dames-, heren- en kinderkleding. Daarnaast verkopen we ook huisraad, CD’s, LP’s, speelgoed, boeken, lampen, ed. Genoeg om even door heen te snuffelen. We zijn afhankelijk van wat er binnen wordt gebracht, maar dat is veel, heel veel. Het meest zijn natuurlijk gebruikte kleding en goederen, maar soms helemaal nieuw en ongebruikt, soms heel mooie oude dingen, maar ook handige dingen voor dagelijks gebruik.

overzicht interieur winkel 1

Tijdens de openingstijden kunt u gewoon uw overtollige kleding, huisraad, boeken, speelgoed etc., ook inleveren. En u weet het vast wel: alle inkomsten van deze winkel zijn voor Roemenië. Met dit geld worden de vervoerskosten betaald van alle goederen die we naar Roemenië vervoeren.

winkel tafels

KLEDING  CD’S  DVD’S

kleding

SPEELGOED  BOEKEN  SNUISTERIJEN

Alle vrijwilligers verrichten hier  veel  voorbereidende werk voor een transport naar Roemenië. Vele goederen worden gesorteerd, opgevouwen en ingepakt. We danken God voor de kracht en gezondheid die Hij ons geeft. Zeker vergeten we ook de breisters van truien, slofjes, sjaals en dekentjes niet. Dank aan alle sponsors die trouw hun kleding dozen maken voor hun familie in Roemenië.  Zonder al deze hulp zouden wij met lege handen staan.

Op 31 oktober 2013 hebben we ons nieuwe pand betrokken. Daarvan ziet u hier enkele beelden.

Er stonden al ruim voor tienen diverse mensen te wachten aan de overkant van de nieuwe locatie

wachtenden

Zij keken toen nog tegen een wit laken aan.

wit laken

Zo stond er een hele koppel mensen te wachten op de opening.

wachtenden weerszijde

Totdat ook de burgemeester gearriveerd was.

aankomst burgemeester

Toen kon Tony met haar welkomstwoorden beginnen.

en nog een klein “staartje”

Daarna nam de burgemeester het woord voor de officiële opening.

Toen werd ieder uitgenodigd voor koffie en iets lekkers en konden we de mooie ruime winkel bewonderen.

de eerste bezoekers kijken en kopen